Diakonissalaitos ja Rinnekodit ovat mukana Asunnottomien yössä 17.10.

7.10.2024

Asunnottomien yötä vietetään 17. lokakuuta. Tänä vuonna päivän teemana on Piilossa asunnottomana. Olemme mukana Asunnottomien yön tapahtumassa Helsingin Kansalaistorilla, ja päivä näkyy toimipisteissämme myös monin muin eri tavoin. Tutustu ja löydä oma tapasi olla mukana!

Henkilö kuvattuna takaapäin. Henkilöllä on reppu selässä ja hän kävelee kohti edessä näkyvää alikulkutunnelia.

Asunto on perusoikeus. Rinnekodit tarjoaa muun muassa erilaista tuettua asumista, yhteisöllistä asumista, palveluasumista ja liikkuvaa tukea kotiin. Olemme mukana Asunnottomien yössä monin eri tavoin. Kuva: Laura Oja. 

Helsinki

VVA ry:n järjestämä Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen päätapahtuma Kansalaistorilla Helsingissä to 17.10. klo 15-22, Kansalaistori, os. Musiikkitalon ja Keskustakirjasto Oodin välissä

Asunnottomien yön kansanliike syntyi yli 20 vuotta sitten. Asunnottomien yötä vietetään YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17. lokakuuta 2024 Helsingin Kansalaistorilla klo 15-22. Tapahtuman teemana on Piilossa asunnottomana.

Diakonissalaitoksen ja Rinnekotien teltoilla on tarjolla ruokaa, kahvia ja pullaa sekä pientä purtavaa. Kansalaistoiminnan keskus D-aseman vapaaehtoiset järjestävät tarot-korttien tulkintaa sekä unelmointityöpajan ja ohjelmassa on myös maksutonta hiustenleikkuuta. Paikalla on kaksi parturia klo 16.30-19.

Kello 20.20 Rinnekotien palvelualuejohtaja Mika Paasolaisen puheenvuoro teemalla “Onko kaikille tarjolla koti?”.

Järjestämme osana Asunnottomien yötä myös päättäjille ja medialle mahdollisuuden tutustua asunnottomuustyön arkeen: Miltä asunnottomien tilanne näyttää Helsingin kaduilla? Millaisia haasteita asunnottomuustyössä kohdataan? Millaista on asunnottomuustyön arki Asunto ensin -yksikössä? Kierros päättyy Asunnottomien yön päätapahtumaan Helsingin Kansalaistorille.

To 17.10. klo 17-19, Diakonissalaitoksen kortteli, os. Alppikatu 2

Diakonissalaitoksen punatiilikorttelissa Helsingin Kalliossa on tarjolla lettuja ja jaossa villasukkia. Lisäksi  Diakonia-ammattikorkeakoulun terveydenhoidon opiskelijat ovat suunnitelleet toiminnallista ohjelmaa.

To 17.10. klo 15-17 Asunnottomien yön etkot Sitratorilla Kannelmäessä

D-asema Kannelmäki on mukana asunnottomien yössä toteuttamalla etkot Kannelmäessä, sisältönä pientä purtavaa, musiikkia ja työpaja.

Työpajassa kävijät pääsevät tutustumaan Toivotut tulevaisuudet – taidetta yhteisössä-hankkeeseen ja osallistumaan taidehankkeen käynnistävään pop up-taidetyöpajaan! Hanke toteutetaan Kannelmäessä syksyn 2024 ja kevään 2025 aikana. Luvassa on taidetyöpajoja, joiden vetäjänä toimii taiteilija Milla Risku yhteistyökumppaninaan Kannelmäen D-asema.

Jyväskylä

To 17.10.2024 klo 16-22, Lounaispuisto

Ohjelmassa hyvää musiikkia, eri toimijoiden ja ihmisten kohtaamisia sekä ruokaa. Tapahtumajärjestelyjä koordinoi Rinnekotien liikkuvan asumisen tuen yksikönjohtaja Hanna-Riikka Alasippola.

Tapahtuman sivut Facebookissa

Järvenpää

To 17.10.2024 klo 16-21, kansalaistoiminnan keskus Wärtsi, os. Wärtsilänkatu 10 A, Järvenpää

Mahdollisuus hiustenleikkuuseen, peseytymiseen, kahvitteluun ja
ruokailuun.

Asunnottomien yön hiljainen ele

Järvenpään kaupunki, Rinnekodit Wäylä ja Setlementti Louhela kutsuvat mukaan tekemään yhteisöllistä tempausta Asunnottomien yönä 17.10.2024.

Järvenpäässä asunnottomuudesta lisätään tietoisuutta hiljaisen performanssin kautta. Osallistujia pyydetään asettamaan makuupussi tai muuta asunnottoman yöpymiseen liittyvää esineistöä toimitilasi eteen, porttikäytävään tai julkiseen tilaan. Tämä pieni mutta huomiota herättävä ele symboloi asunnottoman arkea ja tuo esiin asunnottomuuden haasteita konkreettisella tavalla.

Lue lisää ja katso osallistumisohjeet Järvenpään kaupungin verkkosivuilta

Oulu

To 17.10. klo 18-20, Tuiran kirkko, os. Myllytie 5, Oulu

Oulun D-asema on mukana Tuiran seurakunnan Asunnottomien yön tapahtumassa.

  • Kello 17-21 kirkon takapihalla saunotaan saunavaunussa.
  • Kello 18.15 alkaen mahdollisuus hiustenleikkaukseen asunnottomille (parturit paikalla)
  • Kello 18-20 kaikille avoin yhteisöllinen ruokailu, jonka yhteydessä voi osallistua toivelaulutuokioon.

Tapahtumassa jaetaan D-aseman vapaaehtoisten kutomia lapasia. Lisäksi ohjelmassa opiskelijoiden järjestämä rentoutustuokio. Musiikista vastaa Kipinä.

Lisätietoa tapahtumasta Oulun seurakuntien verkkosivuilla

Lisätiedot  Asunnottomien yön tapahtumistamme:

Susanna Kaaja, viestintä- ja markkinointipäällikkö (Rinnekodit), susanna.kaaja@hdl.fi, 050 325 2072

Jenni Sarolahti, viestintäpäällikkö (Diakonissalaitos), jenni.sarolahti@hdl.fi, 050 372 0828

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: