Auroran päivänä 10.3. tehdään yhdessä rohkeita tekoja ihmisarvon puolesta
Diakonissalaitos perustettiin 156 vuotta sitten aikana, jolloin Suomea kurittivat katovuodet, nälkä ja kulkutaudit. Vaikka Suomi on aikojen kuluessa muuttunut, visiomme ihmisarvoisesta elämästä ei ole. Haluamme vaikuttaa siihen, että jokainen tulee nähdyksi ja kuulluksi sekä kokee olevansa arvokas ja tärkeä yhteisön jäsen. Ole Aurora -kampanjalla haluamme nostaa esiin Aurora Karamzinin rohkeutta kantaa vastuuta kaikkein heikoimmassa asemassa olevista ihmisistä sekä kannustaa kaikkia tekoihin ihmisarvon puolesta.
Diakonissalaitoksen perustaja Aurora Karamzin (1808–1902) oli rohkea vaikuttaja, joka käytti aikaansa ja varojaan heikoimmassa asemassa olevien ihmisten hyväksi. Erityisesti tyttöjen koulutus oli lähellä hänen sydäntään.
10. maaliskuuta vietetään Auroran nimipäivää. Diakonissalaitoksella haastamme kaikki tekemään tuolloin rohkeita tekoja ihmisarvon puolesta. Auroran päivää vietetään Diakonissalaitoksella nyt kolmatta kertaa.
“Haluamme tehdä Auroran nimipäivästä yleisen hyvän tekemisen päivän. Samalla muistutamme, että tässä haastavassa ajassa on entistäkin tärkeämpää luoda yhteyksiä ihmisten välille muistamalla omia läheisiä mutta myös tekemällä hyviä tekoja tuntemattomien hyväksi”, kertoo Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström.
Löydä oma tapasi osallistua
Verkkosivuillamme löytyy monia vinkkejä siitä, miten voit osallistua kampanjaamme lahjoittajana, vapaaehtoisena, yrityskumppanina tai vaikka someseuraajana. Lue myös Yliopiston almanakkatoimiston tietoisku Auroran nimestä.
Ole Aurora – tapoja on monia:
- Lahjoita: pienikin summa vaikuttaa.
- Tule vapaaehtoiseksi: oman ajan lahjoittaminen toisten hyväksi on ehkä suurin lahja, jonka voimme antaa.
- Ilahduta sukulaista, ystävää tai naapuria: Soita ja kysy kuulumisia, käy toisen puolesta kaupassa, ilahduta kukkakimpulla, tarjoa kahvit. Mieti, mistä juuri sinun läheisesi ilahtuu.
- Jaa tietoa eteenpäin: muista somessa #OleAurora-tunniste.
- Kuka sinusta on tämän päivän Aurora, joka tekee hyvää ja ansaitsee kiitoksen? Kerro se hänelle ja ilahduta auttajaa.
- Älä sulje silmiäsi: huomaa kanssakulkijat, katso silmiin, tervehdi. Pienillä teoilla on suuri vaikutus.
- Älä oleta vaan kysy: Mitä sinulle kuuluu? -kysymys voi avata tien kohtaamiselle, kun vain muistat myös kuunnella vastauksen.
Lisätietoja:
Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Laura Niemi, Diakonissalaitos
050 373 8602, laura.niemi@hdl.fi
Viestintäpäällikkö Jenni Sarolahti
050 372 0828, jenni.sarolahti@hdl.fi