Diakonissalaitoksen vaikuttamistoiminta raportoitu avoimuusrekisteriin

30.8.2024

Diakonissalaitos tekee aktiivista vaikuttamistyötä kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien ihmisten puolesta. Kerromme avoimesti, mihin haluamme vaikuttaa, ja miten sen teemme.  Vaikuttamistyömme on nyt raportoitu myös uuteen avoimuusrekisteriin.

Nuori istuu ikkunalaudalla vakavana, ja pitää käsissään kylttiä, jossa lukee "Kuulkaa meitä".

Vuodesta 2024 alkaen eduskuntaan ja ministeriöihin kohdistuvasta lobbauksesta ilmoitetaan uuteen avoimuusrekisteriin. Suomen avoimuusrekisterin ensimmäinen ilmoituskausi alkoi 1.7. ja päättyy 31.8. Myös Diakonissalaitos on ilmoittanut vaikuttamistoiminnastaan, joka on tapahtunut 1.4 – 31.7.2024.

Rekisteriin on ilmoitettu vaikuttamistoiminta, joka on kohdistunut eduskuntaan tai ministeriöihin, jos sen kohteena on kansanedustaja, ministeri, erityisavustaja, eduskunnan tai ministeriön virkamies. Raportointivelvollisuus ei kuitenkaan koske koko valtionhallintoa (esimerkiksi eri virastoja) eikä paikallis- tai aluehallintoa.

Diakonissalaitoksen vaikuttamisen tavoitteet nousevat kokemuksesta ja näkemyksestä, jota meille syntyy työstämme haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten parissa. Työskentelemme ja vaikutamme aina kolmella tasolla: yksittäisen ihmisen, yhteisön ja yhteiskunnan tasolla.

Lue lisää

Lisätietoa
Miinukka Tuominen-Hakoila, vaikuttamistyön päällikkö, miinukka.tuominen-hakoila@hdl.fi, 040 705 8256

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: