Näkymättömät-ohjelman koordinaatiotiimi esittäytyy

8.10.2024

Keväällä 2024 käynnistyneen Näkymättömät-ohjelman koordinaatiotiimi koostuu ohjelmajohtajasta, asiantuntijasta ja viestinnän asiantuntijasta.

Kolme henkilöä seisoo vierekkäin. He ovat Näkymättömät-ohjelman tiimi.

Näkymättömät-ohjelman koordinaatiotiimin jäsenet vasemmalta: Heidi Rosbäck, Siiri Pohjoinen ja Tuuli Shinyella.

Heidi Rosbäck, ohjelmajohtaja   

Näkymättömät-ohjelma pureutuu kysymyksiin, jotka ovat yhteiskunnassamme tärkeitä ja merkityksellisiä, ja jotka voidaan myös kokea leimallisiksi.  Hankkeet tekevät työtä sellaisten väestöryhmien kanssa, jotka jäävät yhteiskunnassamme syystä tai toisesta näkymättömiksi. 

Toivon, että tulevien vuosien aikana luomme hankeyhteisön, jossa teemme organisaatio- ja aluerajat ylittävällä yhteistyöllä ennennäkemätöntä ja -kokematonta työtä. Odotan innolla, että herätämme kiinnostavaa ja uutta luovaa yhteiskunnallista keskustelua työmme tuloksista ja havainnoista. Odotan, että vahvistamme toivoa ja uskoa tulevaan sekä kokemusta siitä, että ihan jokaisella ihmisellä on väliä yhteiskunnassamme – riippumatta politiikan prioriteeteista tai vallitsevasta keskustelukulttuurista.  

 Olen työskennellyt koko työurani järjestökentällä toimintakulttuurin muutosta edistävissä kehittämis- ja johtamistehtävissä.  Suhtaudun suurella intohimolla osallisuuteen sekä yksilön kokemuksena että yhteiskunnan peruspilarina. 

Koordinaatiohankkeessa nostamme yhteiskunnalliseen keskusteluun osallisuuden kokemuksen merkitystä ja jaamme toimivia käytäntöjä sen vahvistamiseksi. On innostavaa saada koordinoida 15 hankkeen yhteistyötä ja yhteistä vaikuttamista sekä korostaa hankkeiden työn yhteiskunnallista merkityksellisyyttä. Tässä ajassa näkymättömiin jäävien ilmiöiden näkyväksi tekeminen on tärkeämpää kuin koskaan!  

Siiri Pohjoinen, viestinnän asiantuntija   

Haluan Näkymättömät-ohjelmassa luoda parempaa yhteiskuntaa viestinnän ja vuorovaikutuksen avulla.  

Tavoittelen sitä, että tiimimme, hankkeet ja koko ohjelma tekevät vaikuttavaa viestintää, jotta yhteiskunnassa näkymättömät teemat ja ilmiöt tulevat nähdyiksi.   

Taustaltani olen viestinnän ja journalismin asiantuntija. Erityisosaamistani on monimedialliseen, monimuotoiseen ja yhdenvertaiseen vuorovaikutukseen painottuva osaaminen.  Edistän yhdenvertaisuusteemojen toteutumista käytännössä työssäni ja erilaisissa projekteissa. 

Tuuli Shinyella, asiantuntija   

Olen yhteiskuntatieteilijä ja hanketyön moniosaaja. Olen työskennellyt pitkään järjestökentällä erilaisissa tehtävissä ja rooleissa. Keskeinen osaamiseni liittyy hankehallintoon ja erityisesti seurantaan, arviointiin ja kehittämistyöhön. Viimevuodet työskentelin järjestöjen osaamisen kehittämisen parissa Suomen Pakolaisavun Järjestöhautomossa sekä Kuntoutussäätiön Artsi-toiminnassa.  

Näkymättömät-ohjelma on kiinnostava näköalapaikka osallisuustyöhön ja sen kehittämiseen. Ohjelmassa painotetaan vahvasti vaikutusten arviointia ja tiedon tuottamista. Odotan innolla arvioinnin ja muun tiedonkeruun kautta saatavia tuloksia sekä yksittäisistä hankkeista että ohjelmatasolla.  

Tavoitteena on, että yhteiskunnassa ulkopuolisuutta kokevat tulevat nähdyksi ja osallisuuden kokemus vahvistuu ohjelman aikana. Näin on mahdollista saada liikkeelle hyvän kierre, jonka vaikutukset yksilöille, yhteisöille ja koko yhteiskunnalle voivat olla merkittäviä. 

Lue lisää Näkymättömät-ohjelmasta

Tuottamalla uutta tietoa ohjelman 15 hankkeen työstä, kohderyhmistä, osallistujien kokemuksista ja ajatuksista teemme näkymättömästä näkyvää. Keskustelu näkymättömyydestä ja näkymättömistä ilmiöistä jatkuu koko ohjelman ajan, tervetuloa mukaan!

Lue lisää Näkymättömät-ohjelmasta ja sen hankkeista: näkymättömät.fi
Facebook: @nakymattomatohjelma
Instagram: @nakymattomatohjelma
Tilaa uutiskirjeemme (linkki)

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: