Nuoren matkassa Korttelijuhlassa

2.9.2024

Diakonissalaitoksen vuosittainen Korttelijuhla vietettiin taas torstaina 22.8. Juhlanhumuista Alppikadun korttelia lämmitti auringonpaisteen lisäksi yhteisöllinen tunnelma.

Ryhmä ihmisiä seisoo pöydän takana.

Korttelijuhlassa esiteltiin Diakonissalaitoksen eri hankkeita. Yhtä esittelypistettä piti Nuorten ohjelma yhdessä nuorten kanssa.

Diakonissalaitoksella hankkeita riittää, ja monet niistä olivat kokoontuneet messutorille esittelemään toimintaansa erilaisilla kojuilla. Esittelyjen lisäksi kojuilta sai usein karkkia ja muuta mukavaa, oli arpapelejä ja pientä tekemistä. Kojuja kierrellessä kaikkien takaa löytyi hymyilevät kasvot valmiina käymään keskustelua, ilmapiiri oli todella tuttavallinen ja turvallinen.

Vietimme paljon  aikaa Nuorten ohjelman pisteellä, joka oli jaettu Kanssakulkijoiden, Kummiperhetoiminnan ja Nuorten olohuoneen kanssa. Jo tällä yhdellä pisteellä pääsi pelaamaan pöytäfutista, kirjoittamaan toiveen toivepuuhun ja poseeraamaan Polaroid -kuvaan, jonka sai tietenkin matkamuistoksi. Filmiä oli varattu 220  kappaletta ja kaikki meni, eli vipinää riitti!

Oli ilo nähdä luovuuden lentävän korttelissa. Yhteisöllinen graffititaideteos näytti innostavan monia mukaan, ja rohkeimmat uskalsivat open mic -pisteelle. Tarjolla olisi ollut myös kulhonmaalaustyöpaja, johon en harmikseni ehtinyt istahtamaan.

Kesäpuutarhassa D-asemien vapaaehtoiset olivat järjestäneet Tarot-korttien tulkintaa, unelmointityöpajan ja omakehutyöpajan. SDO:n opiskelijat ilahduttivat monenlaisella ohjelmalla kasvomaalauksesta liikuntaan. Rinnekotien kädentaitopajojen Taitoliinan ja Pöllöpajan myyjäispisteellä pääsi katselemaan ihania käsitöitä. Itse ihastelin lehmämaalausta kangaskassissa, sekä seinään ripustettavia keraamisia porkkana ja munakoiso reliefejä.

Paljon ihmisiä seisoo pihalla.

Korttelijuhlan tunnelmaa. Kuva: Marissa Tammisalo

Ohjelmaa räpistä komiikkaan

Tapahtumassa pääsi myös nauttimaan komiikasta epätavallisessa ympäristössä, kun stand up -koomikko Tommi Vänni nauratti yleisöä kirkossa. Kaunista kirkkoa pääsi ihastelemaan myös ilman komiikkaa, itsenäisesti tai historiallisen päärakennuksen opastetulla kierroksella.

Päälavaa ei voi tietenkään unohtaa. Yleisö sai nauttia musiikista koko tapahtuman ajan. Juonnosta vastasivat Nuorten ohjelman koordinaattori Emma Kallunki, sekä nuori Kadhum Al-Ghaithawi. Lavalla nähtiin erilaisia musiikkiesityksiä ja perinteistä yhteislaulua! Korttelijuhla huipentui, kun ADI & ROBIN nostattivat räppäämällä korttelin tunnelman kattoon. Erityisesti nuoriso oli keikasta innoissaan, ja artistit saivatkin keikan jälkeen poseerata selfieissä fanien kanssa.

kaksi ihmistä juontaa tilaisuutta esiintymislavalla.

Kadhum ja Nuorten ohjelman Emma Kallunki juonsivat Korttelijuhlan.

Nuorten ohjelman kautta tapahtumassa mukana ollut nuori Workpilots keikkatyöntekijä kertoo tapahtumassa parhainta olleen muiden kanssa käydyt keskustelut. Hän kertoo toisten ajattelun ja toiminnan ymmärtämisen yrittämisen dialogin kautta olleen kivaa. ”Ilmapiiri oli vaikuttava, ihmisarvon ja tasa-arvon puolesta ei paljoa tunnu valehtelua olevan,” keikkalainen sanoo.

Artikkelin kirjoittanut Nuorten ohjelman kokemustyöntekijä Mira Viinamäki sekä mukana ollut nuori WorkPilots keikkatyöntekijä.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: