Diakonissalaitoksen konserniviestintä ja historia.
Näyttelyt
Lähimmäisenrakkaus
Helsingissä vuodesta 1867 alkaen toimineen Diakonissalaitoksen historia on kiinnostava ja toiminta monipuolista. Toiminta alkoi sairaalana ja nuorten naisten kouluttamisena huonompiosaisten auttajiksi, diakonissoiksi.
Lähes 160 vuoden aikana muovautuneen toiminnan historiasta kertova näyttely ”Lähimmäisenrakkaus” on esillä päärakennuksessa, Alppikatu 2 (A-rakennus). Vapaa pääsy ma-pe klo 9-15.
Näyttelyssä on esillä valikoima toimintaan liittyviä esineitä. Laitoksen hallussa oleviin esineisiin voit tutustua esine- ja valokuvakokoelmaan tästä linkistä. Esineet ovat pääosin ajalta ennen 1960-lukua, jolloin laitos toimi sisarkotina.
Huipputason hyväntekijä
Diakonissalaitoksen päärakennuksen Kirkkokäytävällä tulee olemaan esillä 10.3.-31.8.2025 valikoima kuvia Diakonissalaitoksen perustajasta Aurora Karamzinista.
Näyttely on avoinna ja vapaasti tutustuttavissa ma-pe klo 8.30-15. Kesäkuukausien avoinnaoloaika ilmoitetaan lähempänä kesää.
Sisäänkäynti A-rakennuksen ovesta, jonka yläpuolella teksti Sairaala / Sjukhus. Aulasta portaat ylös. Esteettömään sisäänkäyntiin tarvitaan henkilökunnan apua hissin sijainnin vuoksi.
Lina Snellman – Rohkea uudistaja
Diakonissalaitoksen pitkäaikaisen johtajattaren, diakonissa Lina Snellman oli vahva vaikuttaja, viestinnän kehittäjä ja uudistaja. Hänen kaudellaan sisarten lukumäärä moninkertaistui ja työmuodot lisääntyivät. Hänen kuolemastaan tuli kuluneeksi 100 vuotta elokuussa 2024.
Tässä on linkki Lina Snellmanista kertoville -sivuille
Verkkonäyttely Kirkko 125 vuotta
Näyttelyaineisto tutustuttaa kirkon eri vaiheisiin vuodesta 1898 alkaen. Kirkko valmistui Diakonissalaitoksen asukkaiden kotikirkoksi, mutta myös lähiseudun asukkaille. Valmistumisen aikaan asukkaita olivat diakonissat, diakonissan vihkimykseen koulutettavat sekä kiinteistön- ja taloudenhoitoon palkattua henkilökuntaa. Koulutuksen lisäksi sairaala oli oleellinen osa toimintaa; ne sairaalat potilaat, joiden kunto sen salli, osallistuivat myös sunnuntaisin jumalanpalveluksiin.
Linkki näyttelyyn
Seinättömän museon näyttelyt
”Seinätön museo” on avoinna kun itse niin haluat. Sisäänpääsyyn tarvitset vain älypuhelimen tai tabletin (tai pöytäkoneen).
Tervetuloa seinättömään museoon