Yhdessä elämisen taitokeskus

Yhdessä elämisen taitokeskus

Diakonissalaitoksen asiantuntijapalveluna tarjoamme räätälöidysti koulutusta ja sparrausta sekä valmennusta erilaisille yhteisöille ja ryhmille sosiaalisen vastuullisuuden teemoista. Ideoimme yhdessä kumppanien kanssa myös muutosprosesseja ja eri kokoisia projekteja. Taitokeskuksen ammattilaiset ovat Diakonissalaitoksen eri alojen osaajia, joiden asiantuntijuuteen yhdistämme talomme erityisosaamisena kokemusosaamista.

Vahvistamme yksilöiden toimijuutta ja osallisuutta sekä erilaisten yhteisöjen kyvykkyyksiä.

Autamme rakentamaan osallistavia yhteisöjä ja yhteyttä erilaisten ihmisten välillä, kasvattamaan luottamusta ja lisäämään turvallisuutta rakentavan vuorovaikutuksen keinoin. Meiltä löytyy myös keinoja osallistavaan tulevaisuustyöhön, taitoa työnohjaukseen ja eväitä muutostyöhön.  

Edistämme toimivaa monimuotoisuutta – ihmisarvoisen elämän puolesta.

Tulevat avoimet koulutukset

Näin vahvistat tulevaisuusosallisuutta -menetelmäkoulutus 18.3. klo 9-12 (Teams)

Koulutussisällöt:

  • Tulevaisuusajattelun perusteet ja tulevaisuusvalta-käsitteen avaaminen.
  • Ohjatut harjoitukset tulevaisuustyöskentelyyn.
  • Toivotut tulevaisuudet työskentelyn itsenäisen jatkamisen ohjeistus ja materiaalivinkit asiakastyöhön.

Koulutus soveltuu erityisesti kohtaamis-, yhteisö- tai muuta asiakastyötä säännöllisesti tekeville, sekä muille tulevaisuusajattelusta kiinnostuneille johdatukseksi aiheeseen. Aiempaa tietotaitoa ei vaadita.

Kouluttajana toimii Diakonissalaitoksen Ilmiöasema-toiminnan projektipäällikkö Maiju Lehto. Maijulla on runsaasti kokemusta tulevaisuusmenetelmien käytöstä mm. ikääntyneiden, lasten ja nuorten, maahantulijoiden, kehitysvammaisten sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutujien kanssa.

Earlybird-ilmoittautuminen viimeistään 31.1., jolloin osallistumismaksu 65 euroa, sen jälkeen 80 euroa 10.3. asti.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan koulutukseen

 Johdatus restoratiiviseen kohtaamiseen -koulutus 26.3. klo 9-15.30 (Teams)

Koulutussisällöt:

  • Restoratiivisen oikeuden lähtökohdat ja arvot.
  • Restoratiivisen kohtaamisen elementit: restoratiivinen ajattelu ja osallisuus.
  • Sosiaaliset tarpeet ja niiden tunnistaminen restoratiivisen lähestymisen ytimessä.
  • Restoratiivinen näkökulma konflikteihin yhteisöissä

Koulutus soveltuu erityisesti kohtaamis-, yhteisö- tai muuta asiakastyötä tekeville, tiimien vetäjille tai esihenkilöille sekä muille restoratiivisesta lähestymisestä kiinnostuneille johdatukseksi teemaan.

Kouluttajana toimii Maija Gellin (FT, KM, yhteisöpedagogi, työyhteisösovittelija). Gellin on suomalaisen koulujen vertaissovittelutoiminnan keskeinen kehittäjä ja on lisäksi mm. European Forum for Restorative Justice (EFRJ) -järjestön jäsen sekä järjestön hyväksymä kouluttaja.

Earlybird-ilmoittautuminen viimeistään 31.1., jolloin osallistumismaksu 95 euroa, sen jälkeen 110 euroa 19.3. asti.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan koulutukseen

Erityisosaamisemme

Valikoimastamme löytyy erilaisia sisältövaihtoehtoja seuraavien työmme ytimessä olevien teemojen alta: Kohtaaminen ja rakentava vuorovaikutus, Yhteisöllisyys ja toimiva tiimityö, Osallistava tulevaisuustyö sekä Monimuotoisuus ja erityisryhmät. Lue alta lisää ja lopusta löydät tietoa myös muusta osaamisestamme.

Teemme räätälöityjä toteutuksia yksittäisistä puheenvuoroista osallistaviin useamman kerran koulutuksiin tarpeiden ja toiveiden mukaan. Kouluttajina toimivat asiantuntijamme sekä kokemustyöntekijät. Toimimme kasvotusten ja verkossa valtakunnallisesti.

Ota yhteyttä ja räätälöidään teille sopiva paketti yhdessä!

Lue lisää Yhdessä elämisen taitokeskuksesta